KARABİBERİN FAYDALARI
-> İŞTAH AÇICI BİR ÖZELLİĞİ VARDIR.
-> YAĞLI VE HAMUR İÇEREN BESİNLERİN KOLAY SİNDİRİLMESİNİ SAĞLAR.
-> MİDEDE VE BAĞIRSAKLARDA ÜREYEN MİKROPLARI YOK EDER.
-> GAZ VE İDRAR SÖKTÜRÜCÜ ÖZELLİKLERİ DE BULUNMAKTADIR.
-> BAĞIRSAKLARDA GAZ BİRİKİMİNE ENGEL OLUR.
-> ŞEKER HASTALIĞININ İLERLEMESİNİ ENGELLEYEREK, BU HASTALIĞA OLUMLU ETKİ YAPMAKTADIR.
-> KİŞİYE YÜKSEK ENERJİ VEREREK GÜN BOYU BÜNYE DİRENCİNİ ARTIRIR.
-> SİNİR SİSTEMİMİ GÜÇLENDİREREK, SİNİRLERİN KUVVETLENMESİNE KATKI SAĞLAR.
-> YEMEKLERDE BAHARAT OLARAK KULLANILARAK YEMEKLERİ DAHA LEZZETLİ BİR HALE GETİRİR.
-> SAÇ BAKIMI ALANINDA DA KULLANILABİLİR. ÖZELLİKLE BAL VE SOĞANLA YAPILAN MASKE SONUCUNDA SAÇ DÖKÜLMESİNE KARŞI TEDAVİ EDİCİDİR.
NERELERDE KULLANILIR:
BÜTÜN YEMEKLERDE VE SOFRALARDA BULUNMAKTADIR. SEBZE, TAVUK, BALIK ÇORBALARINDA, ET SOSLARINDA (BARBEKÜ), ÇİĞ KÖFTE, KISIR, ET VE SEBZELİ YEMEKLERDE, HER TÜRLÜ SOSLU ET YEMEKLERİNDE, ZEYTİNYAĞLI VE ETLİ DOLMALARDA, ŞARKÜTERİDE KULLANILIR. KARABİBER SOSLARIN RENGİNİ BOZMAZ. KARABİBERİN DİĞER BAHARATLARA ORANLA BİR ÜSTÜNLÜĞÜ VARDIR Kİ BU YEMEK PİŞERKEN YADA PİŞTİKTEN SOFRADA EKLENEBİLMESİDİR.